מחפשים חומוס טוב? החומוסיות הכי טובות, אצלנו בעכו!
מיליוני תיירים שמגיעים מכל העולם לישראל, 'מתים' על החומוס שלנו ואם תתחילו שיחה על מקום טוב לחומוס, תשמעו דעות והמלצות שונות אבל אף אחד לא ידלג על עכו.
עכו העתיקה מפורסמת מאד בחומוס שלה: באיכות שלו, בטעמים השונים ובמגוון הרב של חומוסיות בעיר. אבל מה שהופך את החומוס למיוחד בעיר הוא היותו עסק משפחתי מסורתי. לכל חומוסיה בעיר יש היכרות עם התחום ומסורת משפחתית עתיקה משלו העוברת מדור לדור כולל המתכונים הסודיים. כל חומוסיה נקראת על שם הבעלים או המשפחה וכיום ניתן למצוא בעיר חומוסיות המנוהלות ע"י הדור השני או השלישי במשפחה. לא מעט מהחומוסיות בעיר מנוהלות על ידי נשים הממשיכות את מסורת ההורים.
בארץ החומוס יכול להיות מנה ראשונה או עיקרית במגוון אפשרויות: עם או בלי פיתה, עם פול, פטריות, צנוברים, ביצה קשה, בשר טחון, פלאפל, עגבניות, חמוצים, בצל ועוד מיני תוספות. צלחת חומוס טרייה נפלאה כארוחה משביעה במחיר שווה לכל נפש.
הרכיבים של המנה פשוטים יחסית: תערובת של גרגרי חומוס עם טחינה, שמן זית, מיץ לימון, שום ותבלינים נוספים. אלא שלכל משפחה המתכון שלה, כל אחת תבשל את גרגרי החומוס אחרת ובמשכי זמן שונים. אצל חלק הגרגרים יצאו רכים יותר או פחות, מתוקים או בחמיצות מעודנת. על מנת להבטיח את איכות החומוס שלהם, בחלק מהחומוסיות מועכים את גרגרי החומוס באופן ידני וחלק אף משתמשות בשמן זית מתוצרת בייתית. תמיד מומלץ לאכול חומוס כשהוא טרי, לכן החומוסיות פותחות בבוקר וסוגרות כשנגמרת להם מנת החומוס היומית שהכינו מראש, בדרך כלל בשעות אחר הצהריים.
מוכנים לניגוב חומוס?
מוזמנים להיכנס לכל אחת מהחומוסיות המפורטות בהמשך, כולן נהדרות. בחלק ניתן למצוא מנות אוכל נוספות על חומוס, כמו פלאפל, צלחת סלט עם ביצה קשה, לבנה, עלי גפן ממולאים ועוד. אבל אין ארוחה בלי חומוס!