עכו שופעת במעדנים מלוחים ומתוקים כאחד
בלתי אפשרי ללכת בעיר העתיקה בלי להיכנע לריח המשכר של בצק הבוקע מתוך טאבון ישן או של ממתקי הסולת עם הסירופ אשר קוראים אליכם מדוכניהם. הממתקים של עכו הם בין אוצרותיה הגדולים ביותר. כמו רוב המסעדות ודוכני המזון של עכו, המאפיות הן עסק משפחתי עם מתכונים ושיטות אפייה המועברים מדור לדור. למעשה, שפים מכל רחבי ישראל מגיעים למאפיות המפורסמות ביותר של עכו כדי לצפות במלאכת ההכנה של ממתקים ומאפים ערביים בעבודת יד. עכו היא אכן גן עדן של בצק, וכדי לעזור לכם למצוא את הפחמימה המועדפת עליכם, להלן רשימה של דברי מאפה שכדאי לחפש.
בקלאווה, כנאפה וקדאיף
לכו בעקבות האף והאוזניים שלכם ותמצאו קינוחים מזרח תיכוניים עשירים כגון בקלאווה, המוכנת משכבות של בצק פילו עם אגוזים קצוצים וסירופ או דבש, או כנאפה, אשר משלבת בין אטריות קדאיף מטוגנות וגבינה לבנה עדינה, סירופ מתוק, מי ורדים ופיסטוקים מרוסקים מלמעלה, תענוג!
עוד מתוקים!
בזמן שאת הכנאפה מומלץ לאכול כשהיא חמה וטרייה, יש דברי מתיקה אחרים שאפשר לקחת הביתה ולנשנש אחר כך, כגון עוגיות קצח בריאות וטעימות, עוגיות מעמול ממולאות בתמרים, ממתקי חלווה שעשויים ממשחת שומשום, רחת לוקום ממולאת בג'ל והרבה עוגות סולת או דבש מסורתיות אחרות, עוגיות שקדים ופירות יבשים.
פיתות טריות
הרבה אנשים מכירים את הפיתה, הלחם האוורירי עם הכיס של המזרח התיכון. הכי מומלץ לאכול פיתות ולאפות הישר מהתנור, ובעכו יש כמה תנורים עתיקים מדהימים. היכנסו למאפיות ותיקות כדי למצוא פיתות, מקלות שומשום ולאפות עם זעתר, או עגבניות ובצל כמו מנקיש, הפיצות של המזרח התיכון, לפעמים עם תוספת של גבינה או בשר כבש קצוץ.