כיפות המסגדים הירוקות ניראות למרחקים, בקרו במסגד אל ג'זאר המרהיב והשני בגודלו בישראל.
בעכו העתיקה 6 מסגדים: מסגד אל ג'זאר הגדול והמרשים מבין כולם, הוא המסגד השלישי בגודלו אחרי אל אקצא והמסגד הצ'צ'ני באבו גוש. המסגדים הנוספים בעיר: אל-מג'דלה (מסגד בני מג'דל), אל-זיתונה (שמו קשור בעצי הזית שהיו נטועים בעבר בחצרו), אל-רמל, אל-בחר ואל-מועלק.
מסגד אל-ג'זאר
מסגד אל-ג'זאר המכונה בערבית "ג'אמע אל באשא" (מסגד הפאשא), כונה בעבר גם "ג'אמע אל-אנואר" ("מסגד האורות" על פי הוואקפייה של אל-ג'זאר). זהו המסגד הגדול ביותר בארץ מחוץ לירושלים וסביבתה והגדול מבין המסגדים, שהוקמו בא"י בימי הטורקים. המבנה שולט על קו האופק של עכו עד עצם היום הזה.
על פי הכתובת הערבית החקוקה מעל פתח הכניסה, נחנך המסגד בערך בשנת 1781 לספירה (המקבילה לשנת 1196 לספירת ההג'רה – הספירה המוסלמית מיום הגירתו של מוחמד מהעיר מכה לעיר מדינה), כלומר בראשית שלטונו של אל-ג'זאר פאשא בעכו.
מסגד אל-מג'דלה
מסגד אל-מג'דלה (מסגד בני מג'דל) נבנה בשנת 1809 (המקבילה לשנת 1224 להג'רה – הספירה המוסלמית מיום הגירתו של מוחמד מהעיר מכה לעיר מדינה) על ידי הממלוכ עלי אגא, שהיה המשנה לסולימאן וממונה על אוצר הוילאייט ועל ניהול ענייני החצר של הפאשא.
המסגד מצוי בצפון-מערב העיר מול ביתו של עלי אגא ומעט מזרחה ממנו. בשנת 1810 הוסיף עלי אגא צריח למסגד, ובכך השלים את בנייתו. שמו של המסגד גזור משמו של הכפר מג'דל, שרבים מתושביו עברו להתגורר בשכונה זו בעכו.
מסגד אל-זיתונה
מדרום לזאוויית אל שאד'לייה נמצא מסגד אל-זיתונה, שנבנה במקום בו ניצבה בתקופת הצלבנים כנסיית מריה מיהושפט, בדרום רובע ההוספיטלרים. לפי המסורת הרווחת קשור שם המסגד בעצי זית שבעבר היו נטועים בחצרו.
המסגד נבנה בתקופת דאהר אל- עומר על ידי חאג' מוחמד אל-צאדקי, שאף ייסד את הוואקף הקשור בו. תחילה נוהל ואקף זה בידי משפחת השיח' נור אל-צאדקי, ובשנים 1905-1898 (1323-1316 לספירת ההג'רה – הספירה המוסלמית מיום הגירתו של מוחמד מהעיר מכה לעיר מדינה) בידי משפחת אל-עראבי.
מסגד אל-רמל
המסגד הראשון שנבנה בעכו היה מסגד הים. בשנת 1702 לספירה (שנת 1114 להג'רה – הספירה המוסלמית מיום הגירתו של מוחמד מהעיר מכה לעיר מדינה), עם גידולה של האוכלוסייה המוסלמית בעיר, נבנה בעכו מסגד שני לנוחיות המאמינים שלא התגוררו סמוך לחוף הים.
המסגד הוקם על ידי החאג' מוחמד אבן אל-שיח' ח'לילי אל-שעבי, וכלל בשעתו בית מרחץ אל-שעבי, בית קפה, מחסנים, חנויות ועוד. כאחראי על הווקף ועל המסגד מונה בן דודו של המקדיש, השיח' צאלח אבן אל שיח' חוסיין.
מסגד אל-בחר
מסגד אל-בחר או מסגד אל-מינה (לפנים :מסגד סנאן פאשא) הינו מקום התפילה המוסלמי הראשון בעכו שזכה לאזכור בכתובים בתקופת השלטון העות'מאני, הוא מסגד סנאן פאשא, שהיה סמוך לח'אן אל-פראנג'. מועד בנייתו המשוער של המסגד הוא שלהי המאה ה-16.
מסגד אל-מועלק
(בית הכנסת העתיק של עכו)
מסגד אל-מועלק המכונה גם "מסגד ט'אהר אל-עומר" ניצב מעט צפונה לח'אן אל-עומדאן.
מבנה זה הוקם על ידי השיח' סוהיל, שמת בשנת 1748 לספירה (המקבילה לשנת 1161 להג'רה – הספירה המוסלמית מיום הגירתו של מוחמד מהעיר מכה לעיר מדינה).