בואו לשמוע על מורשת היהודים בעכו העתיקה ולחוות את סיפורו של הרמח"ל.
המרכז מציג וחושף את מורשת היהודים בעכו במשך המאות הקודמות. הארכיאולוגים סבורים שבמקום זה היה רחוב חנויות מקורה.
בית הכנסת על שם הרמח"ל הוא מבנה עתיק מהתקופה העותומאנית. הרמח"ל היה רב מפורסם שהגיע לעכו מאיטליה.
מרכז המבקרים ע"ש הרמח"ל בעכו העתיקה מתמקד בשני סיפורים: סיפור חייו הדרמטי של רבי משה חיים לוצאטו (רמח"ל) וסיפורה הלא ידוע של הקהילה היהודית בעכו, בתקופת שלטון הצלבנים במאות ה 12 וה 13.
האתרים סמוכים זה לזה. ממוקמים בלב העיר העתיקה בתוך שכונת מגורים. החללים המוזיאליים מטופחים ואינם מאד גדולים. הסיור באתרים משולב סרטים, מיצגים וממצאים ארכיאולוגיים מרשימים.
בית הכנסת ע"ש הרמח"ל
בית הכנסת ע"ש הרמח"ל הוא מבנה עות'מאני שנבנה בצמוד לתוואי רחוב צלבני מהמאה ה 13, ברובע הגנואזי.
חלל בית הכנסת מוקדש לסביבת פעילותו ולמסכת חייו של רבי משה חיים לוצאטו (רמח"ל), שנולד בעיר פדובה שבאיטליה (1707-1746).
רמח"ל היה מן הדמויות המורכבות והמשפיעות בעולם היהודי בעת החדשה, רוב חייו הוא חי ופעל באיטליה ועמד במרכז פולמוס יהודי כלל אירופי. הוא זכה להערצה רבה בקרב הגאון מוילנא, הרב קוק וחיים נחמן ביאליק, שראו עצמם כממשיכי דרכו. הרמח"ל חיבר את ספרו המפורסם "מסילת ישרים" וכיום דמותו חוצה גבולות וכתביו נלמדים בקרב קהלים שונים באוניברסיטאות השונות.
בבית הכנסת מוקרן סרטון על מסכת חייו של הרמח"ל ועל קירות בית הכנסת מוצגים מכתבים בכתב ידו וחתימתו.
המרכז החדש למורשת יהודים בעכו
לעכו העתיקה מורשת יהודית מפוארת. תור הזהב של היהודים היה בתקופת הממלכה הצלבנית במאות ה 12 וה 13. תקופת מסעי הצלב (1291-1099) הייתה נקודת מפנה בתולדות הקהילות היהודיות באירופה – תקופה שבמהלכה הושמדו או גורשו היהודים מרחבי היבשת.
באופן מפתיע ובניגוד להשמדה ולגירוש הקהילות היהודיות באירופה, מתפתחת במרכז המסחרי הגדול של הממלכה הצלבנית בעיר עכו קהילה יהודית תוססת. תחילתה של הקהילה בגל עליה מראשית המאה ה 13 והמשכה בזרם של מהגרים יהודים מאירופה (צרפת, אנגליה, גרמניה וספרד), מאסיה ומאפריקה (מצרים, סוריה, צפון אפריקה). אלה הצטרפו לגרעין היישוב היהודי בארץ.
בחלל של מרכז המבקרים החדש מוצגים אירועים ואישים שעברו בעכו וכאלה המשקפים את היצירה והתלאות של הקהילות היהודיות באירופה.
ממצאים ארכיאולוגיים מרשימים
במהלך עבודות ההכנה נתגלו בחלל "מרכז המבקרים" ממצאים ארכיאולוגיים, שחשפו את הגבול הצפוני של הרובע הגנואזי. החוקרים סבורים שבמקום שנחשף היה רחוב חנויות מקורה, שעבר לאורך הגבול של הרובע הגנואזי עם הרובע ההוספיטלרי. עוד מעידים הממצאים על מאבק השליטה שהיה בעיר בין הגנואזים לוונציאנים בעכו במהלך 'מלחמת סנט סבאס'. הממצאים חשופים למבקרים במרכז.