חוויה ייחודית של פסטיבל תיאטרון בערבית
ב 1992 ייסד אוסמה מסרי את פסטיבל תיאטרון מסרחיד, שהחל את דרכו בבית הגפן בחיפה,
וב 2001 הועבר הפסטיבל לעכו.
המילה מסרחיד מורכבת משתי מילים: 'מסרח' שמשמעותו תיאטרון והמילה 'וחיד' שמשמעותה יחיד. לכן המושג מסרחיד מקביל למושג מונודרמה והוא ייחודי לפסטיבל עכו. מסרחיד הוא אירוע התיאטרון היחיד שבו מוצגות מונודרמות בערבית בלבד. הוא הפסטיבל הראשון והגדול להצגות בשפה הערבית המהווה גשר לשיח והכרות בין שני העמים. פעילות זו משקפת קיום משותף ביער שחרטה זאת על דגלה.
בכל שנה מאז נוסד הפסטיבל, מתפרסם קול קורא להגשת הצעות למונודרמות שישתתפו בפסטיבל. התחרות מתחילה בתהליך של סינון ההצגות המועמדות ומסתיימת בהחלטת השופטים ובחלוקת פרסים.
הפסטיבל מופק ע"י המרכז לתיאטרון בעכו המנוהל ע"י מוני יוסף, חאלד אבו עלי וסמדר יערון. השופט בגמלאות פארס פלאח משמש נשיא הפסטיבל, ג'רייס טאנוס מכהן כיו"ר הועדה האומנותית, והמנהלים האומנותיים של הפסטיבל הם השחקן, המחזאי והבמאי אוסמה מסרי שיזם את הקמת הפסטיבל, וחאלד אבו עלי המשמש מנהל הפסטיבל. הוועדה האומנותית מונה את חאלד אבו עלי, מייסרה מסרי ואוסמה מסרי.
הפסטיבל משמש חממה ליוצרים בתחילת דרכם ומאפשר יצירות חדשות לאומנים ותיקים. בעבר הסתמך הפסטיבל על חומרים מתורגמים בחלקם ועם השנים יש מגמה של יותר יצירות מקור.
ב 2020 התקיים הפסטיבל לראשונה באונליין והוא צפוי לחזור למופעים בפני קהל באוקטובר 2021.